Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας: Καλό Φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά.

θα ήθελα  να σας ενημερώσω  για τον τρόπο που θα γίνει ο Αγιασμός,   έτσι ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και να προσπαθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο  να μειώσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του Κοροναϊού .

Έτσι  οι μαθητές τη Δευτέρα θα έρθουν στο σχολείο σταδιακά, θα επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του self test στους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στις εισόδους και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 8.30΄  θα προσέλθουν οι μαθητές της Πέμπτης  από την ανατολική είσοδο (ΞΕΝΙΑ) και Έκτης τάξης από τη Δυτική είσοδο (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)  .

Στις 8.40΄ θα έρθουν στο σχολείο οι μαθητές της  Τρίτης από την ανατολική είσοδο (ΞΕΝΙΑ) και Τετάρτης τάξης από τη Δυτική είσοδο (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) .

Στις 8.50΄ θα έρθουν στο σχολείο οι μαθητές της  πρώτης από την ανατολική είσοδο (ΞΕΝΙΑ) και Δευτέρας τάξης από τη Δυτική είσοδο (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).

Στην τελετή του Αγιασμού που θα γίνει στις 9.00΄  θα παραβρίσκονται μόνο οι μαθητές της πρώτης τάξης, ενώ οι μαθητές των άλλων τάξεων θα παρακολουθήσουν τον Αγιασμό από σημεία που έχουμε προκαθορίσει και θα τους υποδείξουν οι  δάσκαλοί τους.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει από την είσοδο που ήρθαν και με την εξής σειρά:

9.35΄οι τάξεις Πέμπτη και Έκτη,

9.40΄: οι τάξεις Τρίτη και Τετάρτη

9:45΄: οι τάξεις Πρώτη και Δευτέρα.

Οι γονείς δε θα μπουν στο προαύλιο του Σχολείου με εξαίρεση τους γονείς των μαθητών της πρώτης που θα παρακολουθήσουν τον Αγιασμό από το κιόσκι, με μάσκες και αποστάσεις.

Οι μάσκες και οι αποστάσεις συστήνονται και για αυτούς που θα είναι έξω από το προαύλιο του σχολείου

Οι μαθητές να έχουν μαζί τους τσάντα για να τοποθετήσουν  τα βιβλία που θα τους δοθούν.

Θα σας σταλεί ένα ακόμα mail με τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε και τα μέτρα που θα εφαρμόζουμε στη συνέχεια.

Λίγες πληροφορίες τώρα για τα selftest:

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β ́4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Για όποια απορία ή πληροφορία χρειάζεστε στο 6976079569

Σας ευχαριστώ πολύ!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων: Καλή πρόοδο στα παιδιά σας, υγεία στις οικογένειές σας και καλό Φθινόπωρο!!